ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ЧЕРНА ГОРА И БОСНА 15 – 19 ЮЛИ

ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ЧЕРНА ГОРА И БОСНА

15 – 19 ЮЛИ

Две малки държавици, които напълно отговарят на името на полуострова в който се намират – Балкански !

15.07 /Сряда/ Тръгване от стадион „В.Левски” в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. През Калотина, Ниш и Кралево се достига Черногорския планински курорт Жабляк в планината Дурмитор. 580-те км се изминават за 10-11 часа. Настаняване в хотел. Свободно време за разглеждане.

16.07 /Четвъртък/ В 9,00ч, след закуската, тръгване пеша с малки раници с храна и вода за деня към първенеца на планината връх Боботов кук /2522м/. Изкачването на върха отнема 4-5 часа, преодолявайки + 1100м диневилация. Гледката е фантастична ! Слизане почти по същия път за около 3 часа. Свободно време.

17.07 /Петък/ След закуска се потегля с транспорта за Босна и Херцеговина. Пътят /180 км/ е планински и се взема за 4-5 часа. Минава се през живописните долини на реките Пива, Дрина и Тара. Обядът е на водослива на Пива и Тара, давайки началото на Дрина. При желание може да се организира рафтинг по Тара /не е включено в цената/. Пристигане в хотела в подножието на планината Маглич, в Нац. парк „Сутиеска”.

18.07 /Събота/ В 9,00ч, след закуската, тръгване пеша с малки раници с храна и вода за деня към първенеца на Босна и Херцеговина връх Босански Маглич /2386м/. Ползва се високопроходим транспорт до изходния пункт, откъдето се тръгва пеша с местен планински водач. Изкачването на върха е около 3 часа с положителна диневилация + 900м. Слизането е по обратния път за същото време. Прибиране в хотела.

19.07 /Неделя/ Около 9,00ч потегляне с транспорта за България. Пътят е около 600 км и се взема за 11-12 часа. Спиране по пътя и разглеждане на „Каменния град”, „Шагранската осмица” и „Дрвен град” на Костурица. Предполагаемо пристигане в София около 20-21,00ч.

ЦЕНА: 690 лв

Цената включва: 4 нощувки със закуски в хотел, придружаващ транспорт, входни такси за Нац. паркове „Дурмитор” и „Сутиеска”, високопроходим транспорт в Маглич, местен планински водач в Маглич, Български планински водач, застраховка, организационни разходи.

Екипировка: лека раница, трекингобувки, сандали, студо и ветроустойчиви яке и панталон, против дъжд, гети, щеки, очила, шапка, ръкавици.

Записване: срещу поне 50% от цената, фотокопие на ЛК и GSM до попълване на групата.

Трудност: с технически трудности и дълги преходи.

Минимум 6 участника.

Posted in 1.