ПЕЩЕРА И ПЛАНИНКА ВЕНЕЦА + БЕЛОГРАДЧИШКИТЕ СКАЛИ 13 и 14 НОЕМВРИ /Събота и Неделя/

ПЕЩЕРА И ПЛАНИНКА ВЕНЕЦА + БЕЛОГРАДЧИШКИТЕ СКАЛИ

13 и 14   НОЕМВРИ /Събота и Неделя/

 

Освен безспорните ни по красота и величие Рила, Пирин, Балкана, Родопи, имаме и много още малки, ниски планини, скални масиви, пещери и други природни обекти, които също заслужават нашето внимание, особено в междинните сезони !

 

13.11 /Събота/    Тръгване от Руски паметник с придружаващ транспорт в 7,00ч. През Петрохан и Берковица достигаме известната пещера Венеца, „настанила“ се в недрата на едноименната планинка, последваща наша цел. Изчакваме предварително резервирания си ред и разглеждаме това уникално творение на природата. След това обядваме в близкото село Орешец. С транспорта ни се придвижваме до Белоградчик и се настаняваме в семеен хотел. Следобед разглеждаме едно от чудесата на България – Белоградчишките скали. Нощувка в града.

14.11 /Неделя/    След закуска, в 9,00ч тръгваме пеша за първенеца на планинката Венеца, издигаща се северно над града. Изкачваме връх Кърневи ливади /904м/ и се „потапяме“ в невероятната панорама от него. Слизаме по друг път до града, обядваме в местно заведение и отпътуваме с транспорта ни за София. Спираме на Петрохан да опитаме вкусното кисело мляко и се прибираме по светло.

 

ЦЕНА: 165 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в семеен хотел, професионален планински водач, планинска застраховка, билетите за пещера Венеца и Белоградчишките скали, организационни разходи.
Екипировка
: зимна като за ниска планина – студо и ветроустойчиви яке и панталон, трекинг обувки, срещу дъжд, дрехи за преобличане, сгъваеми щеки, шапка за студ, ръкавици, полар.
Записване
: срещу поне 50 % от цената, 3-те имена, ЕГН, тел. за връзка.

Трудност: без технически трудности, кратки преходи.

Минимум 6 участника.

Posted in 1.