КРАСОТИТЕ НА КАРАНДИЛА + ВРЪХ БЪЛГАРКА 22 – 24 МАЙ /Събота-Понеделник/

КРАСОТИТЕ НА КАРАНДИЛА + ВРЪХ БЪЛГАРКА

22 – 24   МАЙ /Събота-Понеделник/

 

Как да не хване гората човек при вида на този пусти Сливенси Балкан… Ето откъде идват тези 100 войводи !

 

22.05 /Събота/    Сборен пункт в 6,30ч пред Информацията на Централна жп гара София. Отпътуване с бързия влак в 7,00ч и пристигане в Сливен около 12,00ч. Придвижване с градски транспорт и пеша до долната станция на седалковия лифт. Изкачване с лифта до горната станция в м. Карандила. Пеша за 10 мин. до къщата за гости, където се настаняваме. Обядваме в хижа Карандила и опитваме от чудесната местна червена бира. Следобед разходка в района на Карандила и запознаване със забележителностите.

23.05 /Неделя/    Целодневен 7-8 часов преход с изкачване на първенеца на Източна Стара планина връх Българка /1181м/, запознаване визуално със скалистите грамади на Кутелка, Малка и Голяма Чаталка. Посещение на известната Драгиева чешма и връщане до Карандила по друг маршрут. Да се носи малко храна за обяд.

24.05 /Понеделник/    Предиобед изкачване на връх Кулата /с телевизионната кула/ и любуване на невероятния пейзаж пред нас. След обяда напускаме къщата за гости и слизаме пеша /който иска с лифта/ през скалния феномен Халката до Сливен. Пеша и с градски транспорт се придвижваме до къща-музей Хаджи Димитър и я разглеждаме. С градски транспорт до жп гарата. Прибиране с влак до София около 21,00ч.

 

ЦЕНА: 195 лв

 

Цената включва: влак в 2-те посоки, лифт в 2-те посоки, градски транспорт, 2 нощи в къща за гости, професионален планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за ниска българска планина пролетно време. Да се носят и дъждобран, челник, евентуално щеки, дрехи за преобличане. Целия багаж ще се носи само 10 мин. до мястото за настаняване.

Записване: до запълване на групата срещу поне 50% от цената, 3-те имена, № на ЛК и GSM.

Трудност: между лека и средна.

Минимум 4 участника.

Posted in 1.