ИКИМ /ТРЕКИНГ КЪМ КАНЧЕНДЗЬОНГА/ + ДАРДЖИЛИНГ В СЕВЕРНА ИНДИЯ 4 – 20 НОЕМВРИ 2018

СИКИМ /ТРЕКИНГ КЪМ КАНЧЕНДЗЬОНГА/

+ ДАРДЖИЛИНГ В СЕВЕРНА ИНДИЯ

4 – 20   НОЕМВРИ

  

Любимият за почивка щат на индийците – Сиким. Изцяло разположен в Хималаите, в него се намира и най-високата точка на страната – връх Канчендзьонга, на границата с Непал и трети по височина в света !

  

4.11    Полети от София до Делхи. Трансфер и настаняване в хотел 3*.

5.11    Полет от Делхи до Багдогра. С джип до столицата на Сиким – Гангток. Настаняване в трекерски хотел.

6.11    Разглеждане на града, както и намиращия се наблизо най-голям будистки манастир извън Тибет – Румтек. Втора нощ в Гангток.

7.11    След закуска, придвижване, покрай чаени плантации, за няколко часа с джип до  изходния пункт за трекинга – селището Яксум. Настаняване в трекерски хотел.

8.11    Начало на трекинга. Около 5 часа преход до селището Бакхим /2800м/. Нощувка в палатков лагер.

9.11    Преход 3-4 часа до Педанг /3500м/. Нощувка в палатков лагер.

10.11    Около 3 часа преход до Дзонгри /4000м/. Маршрутът е стръмен. Нощувка в лагер.

11.11    Рано сутринта се излиза за около 30 мин. до превала Дзонгри /малко над 4000м/, откъдето се открива невероятна панорама към Канчендзьонга /8583м/ и прилежащата му огърлица от върхове. Връщане обратно до хотела, закуска и около 5 часов преход до Тангзинг. Нощувка в лагер.

12.11    За около 3 часа се достига до езерото Самити /4000м/, в подножието на връх Пандим. Нощувка в лагер.

13.11    Този ден преходът е дълъг и затова се тръгва рано. Първо се изкачва /с малко багаж/ превала Гоеча /4949м/ – най-високата точка на трекинга. След наслаждаване на панорамата, обратно до езерото Самити. С целия багаж се отива до Кокчурунг. Всичко около 7-8 часа пеша за деня. Нощува се в лагер.

14.11    От Кокчурунг през Педанг се слиза до Чока /3000м/ за 5-6 часа. Нощувка в лагер.

15.11    По познатия обратен път, през Бакхим, се слиза до Яксум, където се нощува в същия хотел.

16.11    За няколко часа с джип се пристига в Дарджилинг, в съседния щат Западен Бенгал. Това е стар курортен град, използван и строен в голямата си част, от англичаните. От него тръгва и над 100-годишната теснолинейна железница, слизаща в долината. Самият град е разположен амфитеатрално по Хималайските склонове между 1500 и 2500мнв. Настаняване в хотел.

17.11    Целия ден разглеждане на красивия град – Института на Норгей Тензинг, Японската ступа, първия лифт в Индия, плантациите на най-скъпия чай в света и т.н. Втора нощувка в града.

18.11    Пътуване с джип до летището в Багдогра и полет до Делхи. Трансфер до същия хотел.

19.11    Разглеждане някои от забележителностите на Делхи. Втора нощувка в хотела.

20.11    Трансфер до летището. Обратните полети от Делхи до София.

 

ЦЕНА: 4190,00 лв

 

Цената включва: самолетни билети София – Делхи – София и Делхи – Багдогра – Делхи с вкл. летищни такси, 9 нощувки в хотели и 7 в палатки, 7 пълни пансиона през 8-те дена трекинг, носачи, местен водач, български водач от фирмата, застраховка, вход музеи, туристическа виза за Индия, трансфери.

 

Цената не включва: храната извън трекинга, бакшиши /около 50 $ на участник/.

 

Екипировка: студо и ветроустойчиви яке и панталон, полар, термобельо, 3-сезонни трекинг обувки, термочорапи, шапка за слънце и за сняг, слънчеви очила с UV фактор, челно осветление, ръкавици вътрешни и външни, щеки /който иска/, летни дрехи и обувки за ниското, където е жега.

 

Записване: срещу поне 50% от цената, фотокопие на паспорта /с минимум 6 месеца валидност от датата на прибиране/, самия паспорт за вадене на индийска виза, GSM за връзка.

 

Минимум 8 участника.

 

Трудност: преходите не са много дълги и тежки, но се достига почти 5000м.

 

 

Posted in 1.