ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ЗАПАДНА СТАРА ПЛАНИНА /И НА СЪРБИЯ…/ – ВРЪХ МИДЖУР /2168м/ 3 и 4 ЮЛИ /Събота и Неделя/

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ЗАПАДНА СТАРА ПЛАНИНА /И НА СЪРБИЯ…/ – ВРЪХ МИДЖУР /2168м/

3 и 4   ЮЛИ /Събота и Неделя/

 

С един куршум 2 заека – хем изкачваме първенеца на Западния Балкан, хем и първенеца на съседна балканска държава и то по по-трудния маршрут…

 

3.07 /Събота/    Тръгваме в 7,00ч от Руски п-к в София с придружаващ транспорт. Спираме на Петрохан да дегустираме чудесното кисело мляко. По пътя разглеждаме Клисурския и Лопушанския манастир и следобед пристигаме в село Горни Лом. Малко след него оставяме транспорта и пеша за час достигаме частната хижа в която ще нощуваме.

 

4.07 /Неделя/    Сутринта в 7,00ч, след закуската, тръгваме пеша и след продължително 5-часово изкачване /накрая по границата със Сърбия/ достигаме връх Миджур /2168м/. Панорамата оттук е зашеметяваща ! „Половин“ Сърбия и България са пред очите ни ! По обратния път слизаме до транспорта ни – всичко за деня около 10 часа. Прибиране в София по светло.

 

ЦЕНА: 140 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, професионален планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за висока българска планина лятно време – студо и ветроустойчиво горнище и долнище, против дъжд, ръкавици, шапка за топло и студено, трекинг обувки, челник, щеки, дрехи за преобличане. Да се носи храна и вода за втория ден. Да е прецизирана като тежест заради трудността на проявата.

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената, трите имена, ЕГН и GSM за връзка.

Минимум 6 участника.

Трудност: без технически трудности, но с дълъг, изморителен преход през втория ден.

 

Posted in 1.