ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА ВЕЛИВАР /2373м/ НА ГРАНИЧНАТА С АЛБАНИЯ МАКЕДОНСКА ПЛАНИНА ДЕШАТ 5 – 7 СЕПТЕМВРИ

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА ВЕЛИВАР /2373м/ НА ГРАНИЧНАТА С АЛБАНИЯ МАКЕДОНСКА ПЛАНИНА ДЕШАТ

5 – 7 СЕПТЕМВРИ

Една от 16-те македонски планини над 2000м, на границата /както повечето/ с Албания. Заедно с Крчан, те са продължението на Кораб планина на Юг.

5.09 /Събота/ Тръгване с придружаващ транспорт от Руски паметник в София в 7,00ч. Достигане Скопие и разходка из каньона Матка. Отпътуване и пристигане в курорта Маврово. Нощувка в къща за гости.

6.09 /Неделя/ Тръгване в 7,00ч с придружаващия транспорт и пристигане в село Битуше. Изкачване първенеца връх Веливар /2373м/, минавайки край 3 ледникови езера. Връщане обратно до селото и с транспорта до Бигорския манастир /разглеждане/. Обратно до Маврово и втора нощувка в къщата за гости.

7.09 /Понеделник/ Отпътуване от Маврово и пристигане в село Галичник, най-голямото някога село в Македония. Известно е с прословутата Галичка сватба – истински празник, провеждащ се всяка година около 12 Юли /Петровден/. Разглеждане на селото. Прибиране в България по светло.

ЦЕНА: 315 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в къща за гости, български планински водач, медицинска застраховка, вход за културноисторически забележителности, организационни разходи.

Екипировка: като за висока българска планина лятно време /топли, ветро и дъждоустойчиви дрехи, стабилни обувки, ръкавици, шапка зимна и лятна, щеки, челно осветление и т.н./.
Записване: срещу поне 50% от цената, GSM и фотокопие на ЛК до запълване на групата.
Минимум 6 участника.
Трудност: без сериозни технически трудности, но с продължителност на прехода около 8 часа.

Posted in 1.