ИЗКАЧВАНЕ ДВАТА НАЙ-ВИСОКИ ВЪРХА НА РУМЪНИЯ В КАРПАТИТЕ 5 – 11 АВГУСТ 2018

ИЗКАЧВАНЕ ДВАТА НАЙ-ВИСОКИ ВЪРХА НА РУМЪНИЯ В КАРПАТИТЕ

5 – 11   АВГУСТ

 

Най-високият и най-красивият – една представителна извадка от невероятния масив на Румънските Карпати !

  

5.08 /Неделя/    Тръгване в 6,00 ч с микробус от пл. Руски паметник в София. През моста Русе/Гюргево и Синая се достига района на езерото Бъйля лак на билото на Карпатите, на Трансфъгаришанската магистрала. Палатъчен бивак.
6.08 /Понеделник/    Тръгване пеша с максимално лек багаж /палатъчният бивак остава край Бъйля лак/ и 5-6 часов преход до хижа Подрагу, където се нощува.
7.08 /Вторник/    Изкачване първенеца на Румънските Карпати и Румъния – връх Молдовяну /2543м.н.в./ и обратно до хижа Подрагу. Всичко 7-8 часа пеша
8.08 /Сряда/    Обратно преход до Бивака край Бъйля лак и нощувка в палатките.
9.08 /Четвъртък/    Изкачване на втория по височина и един от най-красивите върхове на Румъния и Карпатите – Негою /2537м.н.в./ и обратно до Бъйля лак. Нощувка.
10.08 /Петък/    Събиране на бивака и тръгване в 6,00ч с микробуса. Спиране на Синая и разглеждане двореца „Пелеш”. Отпътуване за България и пристигане в София до 22,00ч.
11.08 /Събота/    Резервен ден в случай на лошо време.
ЦЕНА: 495,00 лв
Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в хижа и 4 в палатки, такса Дунав мост, медицинска застраховка, български планински водач.
Екипировка: като за висока българска планина лятно време + бивачни принадлежности /задължително – палатка, спален чувал, шалте, по желание – примус, прибори за готвене, челно осветление/. Храна да се носи от БГ, по пътя може да зареждаме.
Записване: срещу поне 50% от цената и фотокопие на ЛК, до запълване на групата.
Минимум 8 участника.
Трудност: трудни и продължителни маршрути.
Posted in 1.