ИЗКАЧВАНЕ ДВАТА НАЙ-ВИСОКИ ВЪРХА НА РУМЪНИЯ В КАРПАТИТЕ- МОЛДОВЯНУ И НЕГОЮ 10 – 15 АВГУСТ /Вторник-Неделя/

ИЗКАЧВАНЕ ДВАТА НАЙ-ВИСОКИ ВЪРХА НА РУМЪНИЯ В КАРПАТИТЕ- МОЛДОВЯНУ И НЕГОЮ

10 – 15   АВГУСТ /Вторник-Неделя/

 

Най-високият и най-красивият – една представителна извадка от невероятния масив на Румънските Карпати !

 

10.08 /Вторник/    Тръгване в 6,00 ч с микробус от пл. Руски паметник в София. Чрез ферибота Оряхово/Бекет се достига района на езерото Бъйля лак на билото на Карпатите, на Трансфъгаришанската магистрала. Палатъчен бивак.
11.08 /Сряда/    Тръгване пеша с максимално лек багаж /палатъчният бивак остава край Бъйля лак/ и 7-8 часов преход до хижа Подрагу, където се нощува.
12.08 /Четвъртък/    Изкачване първенеца на Румънските Карпати и Румъния – връх Молдовяну /2543м.н.в./ и обратно до хижа Подрагу. Всичко 6-7 часа пеша
13.08 /Петък/    Обратно преход /по друг маршрут/ до Бивака край Бъйля лак и нощувка в палатките.
14.08 /Събота/    Изкачване на втория по височина и един от най-красивите върхове на Румъния и Карпатите – Негою /2537м.н.в./ и обратно до Бъйля лак /около 10 часа/. Нощувка.
15.08 /Неделя/    Събиране на бивака и тръгване в 6,00ч с микробуса. Отпътуване за България и пристигане в София до 22,00ч.
ЦЕНА: 540 лв
Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в хижа и 3 в палатки, такса ферибот, медицинска застраховка, български професионален планински водач, организационни разходи.
Екипировка: като за висока българска планина лятно време + бивачни принадлежности /задължително – палатка, спален чувал, шалте, по желание – примус, прибори за готвене, челно осветление/. Храна да се носи от БГ, по пътя може да зареждаме.
Записване: срещу поне 50% от цената, фотокопие на ЛК, GSM, до запълване на групата.
Минимум 6 участника.
Трудност: трудни и продължителни маршрути.

Posted in 1.