ИЗКАЧВАНЕ ДВАТА НАЙ-ВИСОКИ ВЪРХА НА РУМЪНИЯ В КАРПАТИТЕ 11 – 16 АВГУСТ

ИЗКАЧВАНЕ ДВАТА НАЙ-ВИСОКИ ВЪРХА НА РУМЪНИЯ В КАРПАТИТЕ

11 – 16 АВГУСТ

Най-високият и най-красивият – една представителна извадка от невероятния масив на Румънските Карпати !

11.08 /Вторник/ Тръгване в 6,00 ч с микробус от пл. Руски паметник в София. Чрез ферибота Оряхово/Бекет се достига района на езерото Бъйля лак на билото на Карпатите, на Трансфъгаришанската магистрала. Палатъчен бивак.
12.08 /Сряда/ Тръгване пеша с максимално лек багаж /палатъчният бивак остава край Бъйля лак/ и 7-8 часов преход до хижа Подрагу, където се нощува.
13.08 /Четвъртък/ Изкачване първенеца на Румънските Карпати и Румъния – връх Молдовяну /2543м.н.в./ и обратно до хижа Подрагу. Всичко 6-7 часа пеша
14.08 /Петък/ Обратно преход /по друг маршрут/ до Бивака край Бъйля лак и нощувка в палатките.
15.08 /Събота/ Изкачване на втория по височина и един от най-красивите върхове на Румъния и Карпатите – Негою /2537м.н.в./ и обратно до Бъйля лак /около 10 часа/. Нощувка.
16.08 /Неделя/ Събиране на бивака и тръгване в 6,00ч с микробуса. Отпътуване за България и пристигане в София до 22,00ч.
ЦЕНА: 515,00 лв
Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в хижа и 3 в палатки, такса ферибот, медицинска застраховка, български планински водач, организационни разходи.
Екипировка: като за висока българска планина лятно време + бивачни принадлежности /задължително – палатка, спален чувал, шалте, по желание – примус, прибори за готвене, челно осветление/. Храна да се носи от БГ, по пътя може да зареждаме.
Записване: срещу поне 50% от цената и фотокопие на ЛК, до запълване на групата.
Минимум 6 участника.
Трудност: трудни и продължителни маршрути.

Posted in 1.