ЗИМНО ПРЕМИНАВАНЕ НА КОНЧЕТО В ПИРИН 21 – 23 ФЕВРУАРИ

ЗИМНО ПРЕМИНАВАНЕ НА КОНЧЕТО В ПИРИН

21 – 23 ФЕВРУАРИ

Едно истинско изпитание за духа, волята, физиката и уменията на всеки истински планинар !

21.02 /Петък/ Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Банско достигаме м. Шилигарника, откъдето за около 1,30 часа пеша сме в хижа Вихрен. Разходка същия ден с цел тестване на инвентара. Нощувка в хижата.

22.02 /Събота/ Тръгване рано в 5,00ч с котки, каски и седалки по зимния път към Джамджиевия ръб. На самия ръб, в зависимост от снега, се преценява дали да се подсече или да се продължи по него. Около обяд сме на Кутело и минаваме Кончето обвързани. По билото се достига Суходолския превал и около 18,00ч се слиза до хижа Яворов. Всичко около 13 часа. Нощувка в хижата.

23.02 /Неделя/ Слизане пеша до транспорта ни и прибиране в София. Същевременно може да се използва, в случай на нужда и като резервен ден.

ЦЕНА: 220 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в хижа, планинска екстремна застраховка, професионални планински водачи /1 водач на 3 клиенти/, организационни разходи.

Екипировка: като за висока българска планина зимно време – студо и ветроустойчиво горнище и долнище, полар, термобельо, ръкавици /вътрешни и външни/, шапка, зимни обувки, челник, слънчеви очила, щеки, котки, седалка, пикел, каска, дрехи за преобличане. Седалка, пикел и каска могат да се наемат.

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената, трите имена, ЕГН и GSM за връзка.

Трудност: труден технически и продължителен зимен маршрут.

Минимум 3 участника.

Водачът си запазва правото да променя маршрутите в зависимост от метеоусловията и състоянието на снега !

Posted in 1.