ЗИМНО ПО ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ НА ВИХРЕН 1 и 2 ФЕВРУАРИ

ЗИМНО ПО ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ НА ВИХРЕН

1 и 2 ФЕВРУАРИ

По един от най-трудните пътища до първенеца на Пирин и то през зимата, си е истинско предизвикателство за физиката и духа на всеки, дръзнал да го направи !

1.02 /Събота/ Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Банско достигаме м. Шилигарника, откъдето за около 1,30 часа пеша сме в хижа Вихрен. Разходка същия ден с цел тестване на инвентара.

2.02 /Неделя/ Тръгване рано, по тъмно и изкачване по безопасен подход до ръба. Продължава се по него, обвързани и с котки, пикели, седалки и каски. Към обяд сме на връх Вихрен. Връщане внимателно по същия път до хижа Вихрен, откъдето слизаме до транспорта на Шилигарника. Отпътуване за София около 18,00ч и пристигане към 21,00ч.

ЦЕНА: 180 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска екстремна застраховка, професионален планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за висока българска планина зимно време – студо и ветроустойчиво горнище и долнище, полар, термобельо, ръкавици /вътрешни и външни/, шапка, зимни обувки, челник, слънчеви очила, щеки, котки, седалка, пикел, каска, дрехи за преобличане. Седалка, пикел и каска могат да се наемат.

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената, трите имена, ЕГН и GSM за връзка.

Трудност: труден технически и продължителен зимен маршрут.

Минимум 4 участника.

Водачът си запазва правото да променя маршрутите в зависимост от метеоусловията и състоянието на снега !

Posted in 1.