Зимно изкачване на връх Mуратов – 7 и 8 февруари


Зимно изкачване на пиринския красавец Mуратов 7 и 8   февруари

7.02 /Събота/    Тръгване от Руски паметник /София/ в 8,30ч с придружаващ транспорт. През Предела и Банско достигане хижа Вихрен, където се нощува. Лека разходка в района.

8.02 /Неделя/    През Бъндеришка порта изкачване на връх Муратов /2669м/ по неговия Южен ръб. Слизане обратно до хижа Вихрен. Всичко 7-8 часа пеша. Отпътуване с придружаващия транспорт и прибиране в София.


ЦЕНА: 99,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, планински водачи /на 4 участника 1 водач/.

Екипировка: зимна като за висока българска планина – студо и ветроустойчиви яке и панталон, зимни обувки с възможност за закрепване на котки, вътрешни и външни ръкавици, зимна шапка, термобельо, слънчеви очила или маска, сгъваеми щеки, пикел, алпийски котки, алпийска каска, алпийска седалка, прусек, 2-3 карабинера, челно осветление. От фирмата могат да се наемат: пикел, каска и седалка за по 5 лв на ден за всяко от нещата.

Записване: най-късно до 30 Януари /Петък/ срещу цената, № на ЛК, ЕГН и GSM.

Минимум 8 участника.

Проявата е с повишена трудност и се изисква участниците да са в добра физическа кондиция и да имат поне минимален опит в зимната планина !

Posted in 1 and tagged , , .