ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВЕЖЕН 7 и 8 МАРТ

ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВЕЖЕН

7 и 8 МАРТ

Огромният му масив като магнит привлича лете и зиме. Нелеко зимно изкачване, но напълно заслужаващо усилията !

7.03 /Събота/ Тръгване в 07,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Тетевен и Рибарица, достигане началото на пътеката за хижа Вежен. Следва около 5 часа стръмно изкачване през гора и се достига голямата, но уютна Старопланинска хижа Вежен. Настаняване в общи стаи и весела планинарска вечер.

8.03 /Неделя/ Тръгване в 7,00ч от хижата и следва стръмно изкачване по Северния ръб /на места има метални парапети/. След това по билното плато се достига връхната точка на могъщия Вежен /2198м/, за 3-4 часа от хижата. Ако времето е хубаво и има видимост, половин България се вижда. По обратния път се прибираме в хижата и обядваме. Слизаме до транспорта ни и отпътуване за София, където се пристига до 20,00ч.

ЦЕНА: 125,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, планински водач, организационни разходи.

Екипировка: студо и ветроустойчиви горнище и долнище, гети, термобельо, ръкавици 2 чифта, шапка-шлем, скиорска маска, стабилни зимни обувки, алпийски котки, алпийска седалка, алпийска каска, пикел, щеки, прусек с 2-3 карабинера, челник, подсилки. Пикел, седалка и каска могат да се наемат от фирмата по 5 лв на ден.

Записване: до попълване на групата срещу трите имена, № на ЛК, ЕГН, GSM и поне 50% от цената.

Минимум 6 участника.

Трудност: изкачването до хижата е дълго, а до върха и трудно. Необходима е добра физическа кондиция и елементарно боравене с алпийски котки.

Posted in 1.