ЗИМА В СТАРА ПЛАНИНА – ОРЛОВО ГНЕЗДО С „Хоро на баир” 10 и 11 ФЕВРУАРИ 2018

ЗИМА В СТАРА ПЛАНИНА – ОРЛОВО ГНЕЗДО С „Хоро на баир”

10 и 11   ФЕВРУАРИ

 

Заслон Орлово гнездо и връх Козя стена – неочаквано добра комбинация със завършек топъл минерален басейн в село Чифлик. Зимен преход изключително панорамен, а наред с това и предизвикателен !

 10.02 /Събота/    Тръгване с придружаващ транспорт от Руски паметник /София/ в 7,00ч. Пристигаме в туристически комплекс Беклемето. Тук се гмуркаме в снежната прегръдка на Балкана и за около 3 часа стигаме заслон Орлово гнездо, където се настаняваме и обядваме. Следобед се сгряваме с народни хора, прекъсвайки от изпращането на залеза от намиращия се непосредствено до заслона връх.

11.02 /Неделя/    След ранно ставане се отправяме на панорамен преход по Старопланинското било с великолепни гледки на всички посоки. Целта е връх Козя стена до който стигаме за около 5 часа. Оттук за още 3 часа се връщаме до транспорта ни и за награда след дългия и тежък ден, разпускаме в горещ минерален басейн в село Чифлик.

 

ЦЕНА: 100,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, планински водач, хореограф.

Екипировка: зимна – стабилни обувки, яке, полар, студо и ветроустойчив панталон, зимна шапка, ръкавици вътрешни и външни, челно осветление, щеки и евентуално снегоходки.

Записване: срещу поне 50% от цената, 3-те имена, № на ЛК, ЕГН.

Минимум 8 участника.

Трудност: дълъг и на моменти техничен преход при зимни условия.

 

 

 

Posted in 1.