ЕДНОДНЕВНО ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ ПРОЧУТИЯ КАРСТОВ РЪБ КОНЧЕТО В ПИРИН + ВЪРХОВЕТЕ БАНСКИ СУХОДОЛ И КУТЕЛО 8 АВГУСТ /Неделя/

ЕДНОДНЕВНО ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ ПРОЧУТИЯ КАРСТОВ РЪБ КОНЧЕТО В ПИРИН + ВЪРХОВЕТЕ БАНСКИ СУХОДОЛ И КУТЕЛО
8   АВГУСТ /Неделя/

 

Кой начинаещ планинар не си е мечтал да мине през това „пусто“ Конче ? А като прибавим към него втория и третия по височина върхове в Пирин, работата става наистина сериозна !

 

 

8.08 /Неделя/    Тръгване от Руски паметник в София в 6,00ч с придружаващ транспорт. През Предела и Банско достигаме хижа Бъндерица. Оттук тръгваме пеша и през Казаните и Премката се озоваваме на прочутия скален ръб Кончето, чиято дължина е около 200м, а минималната му височина не пада под 2810м. Осигурявайки се, отиваме до Северния му край. Оттам изкачваме третия по височина връх на Пирин – Бански Суходол /2884м/, връщаме се обратно по Кончето до Южния му край и изкачваме втория по височина връх на Пирин – Кутело 1 /2908м/. Спускаме се до Премката и пак през Казаните сме на хижа Бъндерица, където приключва дневния ни преход – всичко около 10 часа пеша /с почивките/.
Проявата приключваме с разбор във високопланинската кръчма „Байкушевата мура”, както си му е редът, след което отпътуваме за София, където пристигаме около 22,00ч.

 

ЦЕНА: 75 лв
Цената включва:
придружаващ транспорт, професионален планински водач, планинска застраховка, организационни разходи.
Екипировка: като за висока българска планина лятно време – стабилни обувки, горнище и долнище срещу студ, вятър и дъжд, ръкавици, шапка за топло и студено, челно осветление, телескопични щеки и т.н. Необходима е и алпийска каска, алпийска седалка + прусек с 2 карабинера. Който няма, може да наеме от фирмата срещу 5 лв на ден. Да се носи храна за един обяд и вода.
Записване: до запълване на групата срещу поне 50% от цената, GSM, ЕГН и трите имена.
Минимум 6 участника.
Трудност: трудна с продължителен преход и осигуровки по Кончето – необходима е добра физическа кондиция и липса на панически страх от височина.

Posted in 1.