ЕДНОДНЕВНО, ПРЕДИЗБОРНО, НА ВРЪХ КОМ 1 Октомври /Събота/

ЕДНОДНЕВНО, ПРЕДИЗБОРНО, НА ВРЪХ КОМ

1   Октомври /Събота/

 

От най-емблематичните български върхове ! Оттук започва Старопланинският маратон Ком-Емине. Един от любимите върхове на народния поет Иван Вазов.

 

1.10 /Събота/    Тръгване с придружаващ транспорт от Руски п-к в София в 7,00ч. През Петрохан и Берковица достигаме с транспорта хижа Ком /новата/. Оттук тръгваме пеша и за 2,30-3 часа сме на гордото чело на Старопланинския красавец – връх Ком /2016м/. Не случайно, тук е сложена каменна плоча с думите на Вазов, възхваляващи погледа от това лично място ! Обядваме на върха с носена от нас храна. От Ком продължаваме на Изток по билото на Балкана и за около 3 часа сме на прохода Петрохан, където ни чака нашият транспорт. Всичко пеша за деня около 6 часа с почивките. Пием по бира с овче кисело мляко в бившия хан и по светло сме си в София.

 

ЦЕНА: 40 лв – за хонорара и разходите на водача.

Останалите разходи за транспорт и планинска застраховка възлизат на още 25 лв.

 

Екипировка: есенна, като за висока българска планина – стабилни 3-сезонни трекинг обувки, топло и ветроустойчиви яке и панталон, полар, ветровка, шапки за топло и студено, ръкавици, против дъжд, дрехи за преобличане, сгъваеми щеки, челно осветление, вода 1 л, хранителни подсилки.

Записване: при водача на тел. 0884 207784 срещу 3-те имена, GSM и ЕГН /ако нямате планинска застраховка/.

Трудност: средна. Няма технически трудни участъци. Става и за по-начинаещи планинари.

Минимум 6 участника.

Posted in 1.