ВСЯКА НЕДЕЛЯ ОТ 4 ЮЛИ ДО 19 СЕПТЕМВРИ ИЗКАЧВАНЕ НА БАЛКАНСКИЯ ПЪРВЕНЕЦ ВРЪХ МУСАЛА /2925м/

ВСЯКА НЕДЕЛЯ ОТ 4 ЮЛИ ДО 19 СЕПТЕМВРИ ИЗКАЧВАНЕ НА БАЛКАНСКИЯ ПЪРВЕНЕЦ ВРЪХ МУСАЛА /2925м/

 

Първенецът на Рила, България и Балканите !  Би трябвало всеки българин поне веднаж в живота си да стъпе на гордото му чело, както много други нации го правят ! Направете го и Вие !

 

 

Всяка Неделя    Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. През Самоков достигане Боровец. Изкачване с кабинковия лифт до Ястребец /2386м.н.в./. Оттам пеша по хоризонтал за 1 час се отива до хижа Мусала /2386м.н.в. – най-високата в България/. Пием по 1 чай и продължаваме напред. Следва 1,30 часа пизкачване до заслон Леденото езеро /2720м.н.в./, непосредствено до едноименното езеро, под виждащия се връх. Тук почиваме около 15 мин с поемане пак на течности. Остана ни най-стръмната и заключителна част до Мусала, която преодоляваме за около 45 мин и стъпване на гордото му чело /2925м.н.в./. Тук е метеорологичната станция и базата за космически наблюдения. Може да се пийне топъл чай и естествено, да се полюбуваме на невероятната панорама от „Покрива на Балканите” ! По обратния път се връщаме до Ястребец /със спиране за почивки/ и с лифта слизаме в Боровец, където ни чака придружаващият транспорт. Всичко пеша за деня около 7 часа с почивките. Прибиране в София по светло.

При желание и възможност от страна на участниците в дадена група, водачът може да промени маршрута на качване с по-труден !

 

ЦЕНА: 70 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, лифт в 2-те посоки, планинска застраховка,  професионален планински водач, организационни разходи.

Екипировка: туристически обувки, студо и ветроустойчиви яке и панталон, ръкавици, шапка за топло и студено, дъждобран, бутилка с вода, слънчеви очила, челно осветление, неголяма раница от 30-40 л за багажа. По маршрута има за ядене и пиене.

Записване: до Срядата преди Неделята срещу цената, трите имена, ЕГН и GSM за връзка. Заплащането може да стане по банкова сметка № BG24UNCR70001523396084   BIC – UNCRBGSF  в Уни Кредит Булбанк  за  Евгений Николов Динчев.

Трудност: няма технически трудности по маршрута, а продължителността му е около 7 часа с всички почивки.

Posted in 1.