ВРЪХ ТУРЛАТА И КАНЬОНА НА ВОДОПАДИТЕ В РОДОПИТЕ 30 и 31 МАЙ

ВРЪХ ТУРЛАТА И КАНЬОНА НА ВОДОПАДИТЕ В РОДОПИТЕ

30 и 31 МАЙ

Колкото и да изглежда на пръв поглед спокойна и лежерна, Родопа планина къта и остри върхове и шеметни каньони !

30.05 /Събота/ Тръгване от Руски паметник в София в 8,00ч с придружаващ транспорт. Пристигаме в селото-музей Широка лъка и обядваме в някоя от механите му. След това с транспорта се придвижваме до живописното селце Стикъл, откъдето тръгваме пеша. Покрай параклис с хубава студена вода се изкачваме стръмно до личния Родопски връх Турлата /1823м/, един от символите на Орфеевата планина. Обратно до транспорта – всичко около 3 часа пеша. Придвижваме се до хижа Смолянски езера, където нощуваме.

31.05 /Неделя/ С придружаващия ни транспорт достигаме подхода за Каньона на водопадите в покрайнините на Смолян. За около 4 часа правим живописен кръг по Еко-пътеката, наслаждавайки се на невероятните творения на Майката Природа. Обядваме в уютен Смолянски ресторант и се прибираме в София навреме.

ЦЕНА: 155 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за висока българска планина пролетно време – студо и ветроустойчиво горнище и долнище, дъждобран, ръкавици, шапка за топло и студено, трекинг обувки, челник, щеки, дрехи за преобличане.

Записване: до запълване на групата срещу поне 50% от цената, 3-те имена, ЕГН и GSM.

Трудност: средна.

Минимум 6 участника.

Posted in 1.