ВРЪХ МАРАГИДИК, КАДЕМЛИЙСКОТО ПРЪСКАЛО, ХИЖА ТЪЖА 18 и 19 ЮЛИ

ВРЪХ МАРАГИДИК, КАДЕМЛИЙСКОТО ПРЪСКАЛО, ХИЖА ТЪЖА

18 и 19 ЮЛИ

Сестрата на Цар Иван Шишман заминава по принуда в харема на турския султан… Пресичайки Балкана, тя се изкачва на близкия връх, за да хвърли последен поглед към Родината. От горчивите и сълзи потича река Тъжа, а върхът и досега носи нейното име.

18.07 /Събота/ Тръгване от Руски паметник в София в 7,00ч с придружаващ транспорт. През Троян се достига квартал Острец на град Априлци. Оттук се тръгва пеша и за около 3,30 часа се изкачва до хижа Тъжа – настаняване. Следобяд без багаж се посещава високия и красив водопад Кадемлийско пръскало – 3 часа в двете посоки.

19.07 /Неделя/ Без багаж изкачване връх Марагидик /1889м/ и любуване на невероятната панорама. Обратно до хижата и с багажа слизане до кв. Острец – всичко за 4-5 часа. С придружаващия транспорт отбиване до Троянския манастир и разглеждането му. Прибиране в София.

ЦЕНА: 140 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа Тъжа, планинска застраховка, планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за висока българска планина лятно време – студо и ветроустойчиво горнище и долнище, дъждобран, ръкавици, шапка за топло и студено, трекинг обувки, челник, щеки, дрехи за преобличане.

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената, трите имена, ЕГН и GSM за връзка.

Трудност: средна с продължителни изкачвания.

Минимум 6 участника.

Posted in 1.