ВИХРЕН ПО ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ, А КОЙТО ИСКА ПО НОРМАЛНИЯ МАРШРУТ ПРЕЗ КАБАТА С ВОДАЧ 1 АВГУСТ /Неделя/

ВИХРЕН ПО ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ, А КОЙТО ИСКА ПО НОРМАЛНИЯ МАРШРУТ ПРЕЗ КАБАТА С ВОДАЧ

1   АВГУСТ /Неделя/

 

Една нелека проява в сърцето на невероятната Пирин планина за истински ценители !

 

 

1.08 /Неделя/    Тръгване от Руски паметник в София в 6,00 ч с придружаващ транспорт. През Предела /спиране за хубаво кисело мляко/ и Банско, достигане хижа Вихрен или докъдето може. Тръгване пеша от хижа Вихрен към Големия Казан и достигане Джамджиевите скали. Напускаме маркираната пътека и тръгваме нагоре по ръба. Техническите трудности следват една след друга, но с помощта на водача всдичко се преодолява и за около 5 часа сме на връх Вихрен /2914м/ – първенец на Пирин, втори в България и трети по височина на Балканите. Тук се събираме с останалата част от групата, която се изкачва по нормалния път, също с водач и заедно слизаме през Премката и Казаните по маркираната пътека до хижа Бъндерица. Всичко около 9 часа. С придружаващия ни транспорт се прибираме в София до 22,00ч.

 

ЦЕНА: 75 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, планинска застраховка, 2 професионални планински водачи, организационни разходи.

 

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, дъждобран, ръкавици, шапка, слънчеви очила, челно осветление, дрехи за преобличане, сгъваеми щеки, каска и алпийска седалка /задължително/ – дават се под наем за по 5 лв всяко на ден. Да се носи вода и подсилки. На хижите се продава за ядене и пиене.

 

Записване: срещу поне 50 % от цената, трите имена, GSM, ЕГН, до запълване на групата.

 

Минимум 8 участника.

 

Теренът е труден /по Джамджиевия ръб/ и участниците трябва да са в много добра физическа кондиция и да нямат панически страх от височина !

Posted in 1.