БЕЛИНТАШ В РОДОПИТЕ СЪВМЕСТНО С „Хоро на баир” 22 – 25 СЕПТЕМВРИ 2017

БЕЛИНТАШ В РОДОПИТЕ СЪВМЕСТНО С „Хоро на баир”

22 – 25   СЕПТЕМВРИ

 Къде по-добре да учи човек родните ни танци и хора, ако не в сърцето на Родопа планина !

 22.09 /Петък/    Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. Пристигане към обяд в Чотрова махала. Настаняване, обяд и разпределение на две групи – начинаещи и напреднали. Разучаване стъпки на хора.

23.09 /Събота/    Закуска. От 8,00 до 12,00ч занятие с една от групите. С другата група – панорамна обиколка пеша около Белинташ. Обяд. Смяна на групите. Вечерта заедно се играят народни хора.

24.09 /Неделя/    Закуска. Отново занятие с една от групите, а с другата се посещават древните светилища Аитво, Питво и Инкая. Следобед – разменена програма. Вечерта се затвърдява наученото.

25.09 /Понеделник/    Разходка с част от хората до Хайдушки камък /Хайдутташ/, а останалите провеждат занятия в Чотровата къща. Следобед се разменя програмата. Около 17,00ч отпътуване.

ЦЕНА: 80,00 лв

 Цената включва: разходите за двама хореографи и един планински водач. Отделно се заплаща спането по 15 лв на вечер за тези, които спят на легла и за транспорта. Които спят в двора на къщата на палатки, заплащат символична сума.

Екипировка: като за невисока българска планина есенно време, челно осветление, щеки, против дъжд, може и с маратонки.

Записване: до 8 Септември /Петък/ срещу трите имена, поне 50 % от цената, № на ЛК и GSM.

 Минимум 10 участника.

 Участниците, които имат народни носии, е желателно да ги носят.

 

Posted in 1.